Yrkesopplæring

Sykurs og datakurs
 Evangelistens Helping Hand (EHH) driver syopplæring for unge jenter. Det er ennå slik på landsbygda i India at folk får sydd sine enkle klær hos en skredder.

For en 1000-lapp får jentene et 6 måneders sy-kurs, inkludert symaskin og fullført opplæring. Syopplæringen kan være livsforvandelende for mange, da dette er en svært viktig inntekt for familien. Vi har flere historier på hvordan jenter får livet snudd opp-ned på grunn av inntekten dette medbringer, og hvordan hele familier kan bli reddet ut fra fattigdom og sult. Det har også blitt gjenommført datakurs. 

Yrkesopplæring Yrkesopplæring Yrkesopplæring

Jordbruk
Vi har også satt i gang et jordbruksprosjekt vi har foreløpig 12-13 mål med dyrkbar mark. Der ligger 10 mål i nærheten av EHH sitt hovedkvarter i Krishnunipalem, og en liten flekk i Bommuru ved spedalsksykehuset. Her vil det bli høstet ca. tre ganger pr. år. Det vil bli sådd mange typer næringsrike grønnsaker, som er en viktig ingrediens i et indisk hjem. Målet er å få dette til å bli et selvbærende prosjekt.

Her kan noe selges på torget, men noe kan også gis til de aller fattigste som ikke har mulighet til å skaffe seg næringsrik mat.
 

Powered by Cornerstone