Når villigheten er til stede!

05.03.2024
I løpet av den siste tiden har to hendelser satt spor i meg og viser hvordan villigheten ble til stor velsignelse både for mennesker her i Norge og for mennesker i India. Og det begynte med barn!
Even, Kjetil, Alvilde og Johanna.
Even, Kjetil, Alvilde og Johanna.     

Tekst: Åse Marit Hegland

Vinteren 2021 fikk jeg en lapp av en gutt på 7 år og noen av hans venner. Der står det: «Til hjerte for India, vi vil lage basar på nyttårsaften og samle inn penger til India.»Jeg ble rørt av deres initiativ og legger lappen i lomma litt spent på om dette er noe de kommer til å gjennomføre. Tanken var uansett utrolig fin, tenkte jeg!

Så går det ei god stund, ja helt til 2023 faktisk. Da er jeg igjen på Evje bedehus og kommer i snakk med mor til 7-åringen som nå er blitt 9 år! De hadde gjort alvor av beskjeden jeg fikk på lappen, og nå hadde de pengene klare til at jeg kunne ta dem med og bruke dem i India! Takknemlig og glad tar jeg med meg 2400kr til India. Sammen med arbeiderne på skolen, som vi har bygd og driver i Agra, bestemte vi oss for å glede skolebarna med pengene. Det ble kjøpt inn en liten trampoline til 4-5 åringene, og resten av barna fra 1.-5. klasse tok skolebussen og dro på piknik i en park. De kjøpte også billetter til Taj Mahal for elever og ansatte.

Når villigheten er til stede!Stor aktivitet på den nye trampolinen.Da jeg kom hjem fra turen, fikk jeg vise barna og foreldrene en film fra India og fortalte hva de hadde gitt til barna på skolen vår. Så måtte jeg jo høre hvordan alt dette gikk til? Kjetil 9 år, Alvilde 11 år, Johanna 10 år og Even 10 år forteller: Etter en basar på bedehuset hadde de samlet sammen gamle lodd og fikk ideen om å spare loddene for å lage sin egen basar. Kjetil huska at de hadde hørt om Med hjerte for India på søndagsskolen, så de ville samle inn penger til India. De perlet egne gevinster, noen foreldre sponset ting og de hadde godteriglass. Så satte de i gang med å selge lodd og hadde «familiebasar» på nyttårsaften. «Vi liker basar» sa de, så dette var bare gøy å gjøre!

Fra basar til misjonsmøte
Bare litt lenger oppe i Setesdalen, nærmere bestemt Byglandsfjord, bor det en liten kar ved navn Joel. Han er 7 år og har en familie som er aktive på bedehuset. Jeg møter mor en dag, og hun sier at Joel lenge har ønsket å ha et helt spesielt møte på bedehuset. Han ønsket samtidig å samle inn penger til fattige barn. Foreldrene foreslo Med hjerte for India siden det var kjent for dem, og Joel var enig. Han ville lage et møte til «Med hjerte for India!»

Når villigheten er til stede!Joel gjør seg klar til misjonsmøte.Jeg ble spurt om å holde andakt og å fortelle fra India. Det lokale barnekoret sang, barna hadde blåst opp ballonger, tegnet plakater med Vippsnummer og familiemedlemmer hadde bakt kaker og boller. Det ble en flott samling! Det lille bedehuset ble fylt opp og Joel, som sto bak hele opplegget, hadde selv et innlegg der han med frimodighet sto foran alle med mikrofon og leste Joh. 3,16. Dette resulterte i 6200kr til misjonen og evangeliet forkynt for mange på bedehuset.

Tusen takk til disse 5 barna i Setesdalen, familiene og alle som er villige til å tjene Gud med det de har der de er! Gud virker på sin underfulle måte! Og har du et villig hjerte, kan du få være med og bygge Guds rike!

 

Powered by Cornerstone