Storslått konserthelg - med hjerte for India

03.11.2022
Siste helga i august var det et fantastisk arrangement i Otrahallen på Hornnes, nederst i Setesdalen. Her har vår nye medarbeider Åse Marit Hegland i mange år invitert til en helg med konserter og informasjon om misjonsarbeidet.
Åse Marit takker og gir skolen kunst av Per Ove Sødal.
Åse Marit takker og gir skolen kunst av Per Ove Sødal.     

Tekst: Allan Neset

Det hele begynte for 8 år siden da Jørgen Lien i sanggruppen «Rett Kurs» og Åse Marit fikk ideen om å sammen lage en konsert til inntekt for arbeidet til «Med hjerte for India», og slik ble det.Fremdeles er god, kristen musikk et bærende element i samlingene, men det er også gitt mye plass til informasjon om misjonsarbeidet, og ikke minst går alle inntektene denne helgen uavkortet til misjonsarbeidet. I og med at arbeidet til «Med hjerte for India» nå har blitt en del av Evangelisk Orientmisjon, var det i år første gang at vi var synlige i arrangementet.

Det starter allerede fredagskvelden med konsert og kort andakt, og allerede på åpningsmøtet var det stort fremmøte og god stemning. Et korps på rundt 30 frivillige sørget hele helga for at det var bord og stoler nok til alle, og at alle fikk rikelig anledning til å kjøpe både varm mat og kaffe og kaker. Alle inntekter fra matsalget gikk også til arbeidet i India. Lørdagens samling hadde en stor tilstrømning, og allerede en time før oppstart hadde parkeringsvaktene en stor jobb med å dirigere biler på plass. Alle bordene i hallen fyltes opp, og det ble etter hvert ganske så fullt også på tribunen bak i hallen. Det var godt over 400 fornøyde deltagere denne kvelden.

Det var fantastisk å oppleve at folk hadde kommet fra store deler av Sør-Vestlandet, noen helt fra Karmøy og Kvitsøy. Åse Marit fortalte meget engasjert om arbeidet i India og om alle barna som gjennom dette arbeidet hadde fått et helt nytt liv. Et høydepunkt var da rektor Steffen Røykenes fra videregående skole i Bygland sammen med en elevrepresentant kom frem for å overgi en gave fra skolens hjelpeprosjekt.

Elevene hadde med forskjellig dugnadsarbeid og annet samlet inn hele 100.528 kroner, og Åse Marit kunne gledesstrålende motta en bokstavelig talt stor sjekk som viste dette. Hun takket med å overrekke et vakkert bilde av Per Ove Sødal som rektor lovte skulle få en fin plassering på skolen. Søndagens konsert foregikk i «vanlig gudstjenestetid». Her talte vår medarbeider Svein Løvdal. Gjennom hele helga var det som antydet mye sang. Gruppen «Rett Kurs» har i alle årene vært den musikalske drivkraften.

Storslått konserthelg - med hjerte for IndiaRektor og elevrepresentant fra skolen på Bygland overrekker sjekken.

I år hadde de med seg Renate Bjorvand, Elisabeth Gjerde og Sara og David Åstrøm, sistnevnte fra Sverige. I tillegg til nevnte gave fra skolen på Bygland kom det inn 167.000 kroner i form av matsalg og kollekter. Med utgifter på rundt 50.000 gir dette et betydelig overskudd til arbeidet, og ikke minst er det en glimrende anledning til å fortelle svært mange mennesker om gleder og behov i arbeidet vi står i. Vi kjenner på stor takknemlighet til alle som bidro til dette flotte arrangementet.

Storslått konserthelg - med hjerte for IndiaRenate Bjorvand sammen med musikere fra «Rett Kurs». Storslått konserthelg - med hjerte for IndiaArrangementet var svært godt besøkt. Storslått konserthelg - med hjerte for IndiaFornøyde venner fra Berøa på Karmøy som hadde tatt den lange turen.
Powered by Cornerstone