Traktor til jordbruksarbeidet

18.08.2022
I begynnelsen av juli opplevde de en stor dag hos våre venner i India! Da fikk Kishore Halonen overrakt traktoren som de har ventet på en stund.

Denne skal være med i jordbruksarbeidet som drives av Kishore og kona Sunita. Denne blir til stor hjelp i jordbruksarbeidet. Målet er også å kunne leie den ut til andre bønder, da med egen sjåfør. På bildet øverst ser vi Prasanth Halonen dedikerer traktoren til Guds tjeneste.

Traktor til jordbruksarbeidetKishore Halonen kan endelig glede seg over at den etterlengtede traktoren er på plass.

Et arbeid som har hatt mye fokus de siste årene i vår virksomhet i India, er landbruksprosjektet. Det begynte i det små ved at man ønsket å dyrke noen grønnsaker for å dekke egne behov da pandemien lammet store deler av landet. Arbeidet gav så store avlinger at man i tillegg til å dekke behov på eldresenter, barnehjem og sykehus, også kunne dele ut mat i fattige landsbyer til sterkt trengende mennesker.

Dette nye landbruksarbeidet har vært en driftsmessig suksess helt fra starten av. Avlingene har vært betydelige, og de har nå rundt 13 dekar med jordbruksområde hvor det dyrkes 6 forskjellige grønnsakssorter. Dette gir som tidligere nevnt mat til egne institusjoner og også til trengende nå i pandemitider. På deler av den innleide jorden er det anlagt en fiskedam hvor de har satt ut fiskeyngel, som nå har vokst seg store og begynner å bli klare som mat. Når de er tatt opp vil de sette ut nye.

De har også et ønske om dyrehold, i første omgang geiter og bøfler. Dette vil gi en trygghet for at de har melk og kjøtt dersom de opplever år med dårlig avling på grunn av uvær eller annet uforutsett. I forlengelsen av dette arbeidet har de også startet med opplæring av barn og unge i dyrking av mat til eget behov. Dette er det stort behov for, og over 130 har til nå deltatt på dette. Vi er svært takknemlige for innsatsen til Sunita og Kishore som driver dette prosjektet, og takker Gud for at vi får være med i dette viktige og velsignede arbeidet.

I 2021 høstet de 18 tonn grønnsaker og 25 tonn ris. Målet er at man på sikt også skal kunne selge noe av overskuddet og gjennom det bli et selvbærende prosjekt.

 

Powered by Cornerstone