Julen er en kjær tid for tidligere barnehjemsbarn

23.12.2021
I årenes løp er det mange barn som har vært boende på et av barnehjemmene som Evangelistens Helping Hand (EHH) driver, og bare på barnehjemmet i Krishnunipalem har over 2000 barn hatt sin oppvekst.
Hvert år kommer mange tidligere barnehjemsbarn for å feire jul sammen med Halonens.
Hvert år kommer mange tidligere barnehjemsbarn for å feire jul sammen med Halonens.     

Tekst: Allan Neset

Her har de opplevd kjærlighet, omsorg og skolegang. De har selvsagt også fått høre evangeliet om Jesus og opplevd markeringen av kristne høytider. Julen er en slik viktig høytid og blir selvsagt behørig feiret av de som er på barnehjemmene. Det som er spesielt, og faktisk også hyggelig, er at mange tidligere elever som nå er voksne og etablert utenfor, velger å komme tilbake hver jul for å feire sammen med dagens beboere på det hjemmet de selv tilbrakte oppveksten. De som har familie tar med ektefelle og barn og viser dem hvor de pleide å sove, spise og få undervisning, og barna begeistres av å oppleve foreldrenes tilknytning til dette stedet.

Nå som teknologien gjør det mulig å ha god kontakt med hverandre, er det mange av de tidligere elevene som holder kontakten med hverandre og også med de ansatte på barnehjemmet, slik at de vet om hverandres liv. Slik kan de fortelle hverandre om både gleder og utfordringer i livet utenfor, og også støtte hverandre når det trenges.Det er gledelig å se at de tidligere beboerne har tatt med seg det de lærte av verdier på hjemmet, og praktiserer det å elske hverandre nå i det voksne livet.

Juhani Halonen lar de følgende 3 tidligere elever representere de mange.
Divya: Hun kommer fra en fattig familie og fikk collegeutdannelse hos EHH. De betalte alle hennes studieavgifter og gav henne alt hun trengte for skolegangen. Hun fullførte med gode karakterer, og de sendte henne derfor videre til et institutt for sykepleierutdannelse. Hun fullførte der på 3 år og jobber nå som sykepleier på Yashoda sykehus i Hyderabad. Hun er hele tiden opptatt av å sende oss oppdateringer på hvordan hun har det. Nylig ringte hun Juhani og fortalte at hun for lenge siden hadde søkt om å få fri i julen, slik at hun kunne komme og feire med dem på barnehjemmet.

Julen er en kjær tid for tidligere barnehjemsbarnDivya som nå har blitt sykepleier.


Vijava Lakshmi: Også hun gikk på college hos EHH og fikk alt det hun trengte både til livet og til studiene gratis av Halonen og EHH. Etter 2 år anbefalte de henne å gå videre til en veterinærhøyskole for videre studier, siden det var dette hun var interessert i. Hun har nå fullført og praktiserer som veterinær på et dyrehospital i Chinthooru. Som Divya opplevde hun Jesu kjærlighet da han var hos EHH og både Divya og Vijava er kristne.

Ajay Kumar: Han var fra en fattig familie og vokste opp på EHHs barnehjem, hvor han var i 10 år. Etter disse årene flyttet han hjem igjen til sin hjemplass og fortsatte sin utdannelse et annet sted. EHH beholdt kontakten og fortsatte å hjelpe han innimellom med både studieavgifter og bøker. Han tok tekniske studier og fikk jobb hos Toyota. Han er nå ledende tekniker
hos Toyota i Visakhapatnam. Han har kone og barn, og de kommer alle hvert år og feirer jul med oss på hjemmet i Krishnunipalem.


Dette er bare 3 av mange. Hva arbeidet til Halonen og EHH betyr for fattige barn som ellers ville hatt små eller ingen mulighet for skolegang og omsorg, kan neppe overvurderes. Det er et arbeid vi er glade og ydmyke for å kunne være en del av og få lov til å støtte.

Powered by Cornerstone