Mobile helseteam reiser rundt og hjelper mange mennesker

02.11.2021
I India har vi mobile helseteam som reiser rundt og hjelper mennesker på steder det ellers er vanskelig å komme til, og som mangler tilgang på medisinske helsetjenester. En av pastorene, Juhani, har skrevet en oppdatering fra dette arbeidet, og du kan lese hans spennende oppdatering under.
Sykepleieren deler ut medisiner.
Sykepleieren deler ut medisiner.     

Kjære dere.

Vi startet ved Dharmavaram om morgenen, og vi reiste 25 kilometer inn i et jungelområde. Vi kjørte vår Mahindra Bolero på best mulig måte, men på et punkt var det ikke mulig for bilen å kjøre lengre. Vi parkerte derfor bilen, og tok medisinene, nistepakkene og alt utstyret og begynte å gå nesten to kilometer til landsbyen Gadela Lova. Der bor det ca. 50 familier.  

Mobile helseteam reiser rundt og hjelper mange mennesker Mobile helseteam reiser rundt og hjelper mange mennesker

 

 

Vi kom dit kl. 11 på formiddagen, og etter å ha slappet av en stund etter gåturen, startet vi det hele med bønn før vi begynte behandlingene. Pasientene begynte å komme og det fortsatte helt til klokka ble 14:30. Legen vår behandlet 37 pasienter i landsbyen med ulike sykdommer og helsemessige problemer. Vi hadde deretter lunsj sammen med landsbybeboerne. 

  

Mobile helseteam reiser rundt og hjelper mange mennesker Mobile helseteam reiser rundt og hjelper mange mennesker Mobile helseteam reiser rundt og hjelper mange mennesker Mobile helseteam reiser rundt og hjelper mange mennesker Mobile helseteam reiser rundt og hjelper mange mennesker

Etter lunsjen fortalte landsbybeboerne meg at det er en annen nabolandsby ved navn Chelagapadu ikke så langt unna, der det bodde 20 familier. Vi gikk derfor gjennom landsbyen og inn på en smal sti i skogen i rundt 500 meter før vi så nådde en ny landsby. Der ga vi behandling og medisiner til 8 pasienter.   

  

Mobile helseteam reiser rundt og hjelper mange mennesker

Etter dette gikk vi tilbake til bilen vår, og kjørte for å besøke et annet sted ved navn Boddapadu. Dette er en liten landsby med bare 30 familier, og der behandlet vi 15 pasienter. De fikk alle gratis ansiktsmasker, gratis behandling og gratis medisiner. Det var første gang vårt mobile helseteam besøkte denne landsbyen, og beboerne ble så glade for å få lege og helseteamet på besøk. De takket og ba oss om å komme tilbake.    

  

Derfra nådde vi et annet sted ved navn Boddavara hvor det bare bor 12 familier. Alle disse familiene er kristne, og vi stoppet der og ba for landsbyen. Der behandlet vi også 7 pasienter. Vi var hjemme i 19-tiden på kvelden, fornøyde etter en veldig innholdsrik dag.   

  

Mobile helseteam reiser rundt og hjelper mange mennesker Mobile helseteam reiser rundt og hjelper mange mennesker

Dette er et flott prosjekt for alle menneskene som bor langt fra sivilisasjonen, og som mangler tilgang på helsetjenester. Jeg vil takke Misjonstjenestens generøse givere som støtter dette viktige arbeide.

 

Med vennlig hilsen,   

Juhani Halonen 

Leder for Evangelistens Helping Hand i India.  

Powered by Cornerstone