Ny smittebølge i India

21.04.2021
Våre venner og samarbeidspartnere i India melder om at smittesituasjonen ser dårlig ut. Det er nå en ny bølge som bare blir verre og verre.
VG skriver dette om India i dag (21.04.21): 
Ifølge helsemyndighetene i India var det tirsdag registrert 295.041 nye smittetilfeller med coronaviruset, og det er det høyeste døgntallet så langt i pandemien. Det folkerike landet sliter med å håndtere coronapandemien, og også dødstallene stiger kraftig. Det siste døgnet er det registrert over 2000 dødsfall i landet.
 
 
Våre venner og samarbeidspartnere i India melder om at smittesituasjonen ser dårlig ut. Den forverrede situasjonen har stor betydning for en mengde fattige mennesker. Mange kommer til et punkt der de må velge mellom trygghet eller sult, og når du blir sulten nok, tenker du ikke på smittevern. Derfor tar folk sjanser og går til markeder for å forsøke å finne en dagjobb slik at de kan fø sin familie. Dermed er det ventet at smitten igjen vil øke siden den spres raskest i byene, og koronaen er uten tvil verst for de fattigste. Våre samarbeidspartnere produserer og distribuerer mat til mange tusen mennesker. Myndighetene håper å vaksinere hele befolkningen i løpet av året.
 
Våre venner ber oss huske India og arbeidet i bønn.
Powered by Cornerstone