50 nye symaskiner er delt ut

05.08.2020
I sommer ble 50 nye symaskiner fra Evangelistens Misjonstjeneste levert til vår samarbeidsorganisasjon Evangelistens Helping Hand (EHH) i India. Maskinene ble deretter gitt i gave til elever som hadde fullført sykurset sitt hos EHH.

Her hjemme vil vi kanskje tenke at symaskinene ser gammeldags ut. Men det er ikke tilfelle. De er splitter nye og laget for å virke uten strøm. Kraften til å sy får man ved å tråkke på pedalen under bordet. Pedalkraften gjør at et hjul på siden av sybordet går rundt, og gir energi til maskinen. Dermed kan symaskinen brukes i den mest fjerntliggende landsby hvor det ikke fins strøm i det hele tatt. 

Kvinnene som har gått på sykurs er enten enker eller fattige kvinner som ønsker å skape sin egen arbeidsplass. 

– Sammen med symaskinen deler vi ut et sertifikat til hver elev som viser at de har gjennomgått et sykurs hos oss. Denne gangen var det studenter ved systenteret vårt i Ravindra Colony-Gokavaram og V R Puram som fikk nye symaskiner, forteller pastor Juhani Halonen i EHH. 

For de fattige kvinnene er det helt umulig å skulle ha råd til å betale for et sykurs eller å kjøpe sin egen symaskin. Kurset og maskinen er derfor gratis, finansiert av norske givere gjennom Evangelistens Misjonstjeneste. En maskin koster rundt 1000 norske kroner, og betyr en enorm forskjell i livet til dem som mottar gaven. 

– Jeg skal hilse fra elevene og si tusen hjertelig takk, sier pastor Halonen. – Kvinnene er utrolig takknemlige! For mange av dem er symaskinen en mulig vei ut av fattigdommen. Nå kan de ta oppdrag som sydamer, og tjene til livets opphold i stedet for å tigge.

50 nye symaskiner er delt ut

Ikke alle de 50 symaskinene ankom tidsnok til seremonien. På grunn av «lockdown» ble det forsinkelser i leveringen. Her ser du 28 symaskiner ferdig skrudd sammen og klare til å gis bort. De neste 22 maskinene ble levert hjemme hos hver syelev så snart de ankom.

50 nye symaskiner er delt ut

Før den høytidelige overrekkelsen måtte hver enkelt elev registrere seg ved ankomst.
 

50 nye symaskiner er delt ut

Biskop Pratap Sinha gir sertifikatet til eleven sammen med den nye symaskinen. Til venstre står pastor Juhani Halonen.

50 nye symaskiner er delt ut

Her ser vi biskop Pratap Sinha snakke til pressen og digitale medier som hadde kommet for å dekke arrangementet. Han roste det gode samarbeidet med Evangelistens Misjonstjeneste, og takket for gavene fra Norge.

50 nye symaskiner er delt ut

Gruppebilde av sy-elevene med hvert sitt sertifikat i hånden.

50 nye symaskiner er delt ut

 Sertifikatet er en attest elevene kan bruke overfor offentlige myndigheter i India for å vise at de har gjennomført det seks måneder lange sykurset.

Powered by Cornerstone